Lid worden?

De Dr. A.F. Philipsgroep telt ongeveer 100 leden die verdeeld zijn over 6 speltakken. Iedere speltak richt zich op een specifieke leeftijdscategorie en de activiteiten van iedere speltak zijn daarop afgestemd. Hoe ouder je wordt, hoe meer verantwoordelijkheid je krijgt binnen je speltak. Van jong tot oud kan je terecht bij de Dr. A.F Philipsgroep.

Als je deze site doorgelezen hebt, wil je het graag natuurlijk ook zelf allemaal gaan beleven. Als je 7 jaar of ouder bent, en je zwemdiploma A hebt kan dat al! Als je een keer wil komen kijken, kan dat natuurlijk. Dat doe je door een mailtje te sturen naar de juiste speltak waar je eens zou willen kijken:

  • Van 7 tot 10 jaar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Van 10 tot 15 jaar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Van 15 tot en met 18 jaar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Van 18 tot en met 23 jaar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vanaf 18 jaar kan je ook staflid worden bij een van de bovengenoemde speltakken, of bij de technisch staf of de plusscouts

  • Plusscouts: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Technische staf: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook kan je voor al je vragen mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., de secretaris beantwoordt deze dan of stuurt deze door.

En dan?

Nadat je een email gestuurd hebt zal de schipper van de speltak contact met je opnemen, of met je ouders. Je wordt dan uitgenodigd om gezellig mee te doen. Als je aantal keer meegedraaid hebt met de opkomsten (max 4 keer) weet je of je het leuk vindt, en kan je het inschrijfformulier invullen en inleveren bij de schipper.

Wat kost dat nu eigenlijk, dat waterscouting?

Voor zover we dat kunnen beoordelen is scouting niet duur. Tenminste, dat bevestigen de ouders van onze jeugdleden. De maandelijkse contributie bedraagt € 13,50 voor het eerste kind. Mochten je broertjes of zusjes het ook heel leuk vinden, dan betaalt het tweede, derde en vierde jeugdlid € 11,50. De kosten voor de kampen variëren per speltak. De staf kan u daar het beste over informeren.

Nadat je inschrijfformulier door ons ontvangen is, word je ook automatisch lid van Scouting Nederland, de overkoepelende organisatie waar wij lid van zijn.  Daar krijg je ieder kwartaal ook het scouting magazine van. Het dragen van een uniform hoef je pas als je geïnstalleerd wordt.