Scouting Nederland

scouting nederland logo
De Dr. A.F. Philipsgroep maakt deel uit van de landelijke vereniging Scouting Nederland. 

In ons land zijn zo'n kleine 1.100 groepen actief. Totaal zo’n 90.000 jeugdleden en 25.000 kaderleden en 5.000 PlusScouts. Daarmee is Scouting de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland.  
Als lid van Scouting Nederland proberen wij de jeugd van 7 tot 21 jaar een plezierige vrije tijdsbesteding te bieden met het Scoutingspel als leidraad. Zie voor meer informatie de site van Scouting Nederland

Scouting Uniform

Het uniform is de kleding die we dragen tijdens een opkomst. Het uniform wordt ook wel Scout-fit genoemd. Het Scouting uniform bestaat uit de blauwe Scouting blouse en de grijs/ blauwe groepsdas, voorzien van een dasring. Alle speltakken hebben binnen onze groep dezelfde kleur blouse. De speltakken zijn herkenbaar aan een speltakbadge/ afbeelding van de betreffende speltak. Zoals hierboven beschreven hoort bij de blouse ook een groepsdas. Bij de das hoort een fluitkoord i.c.m. een fluit. Wilt u weten waar alle badges en insignes op het uniform genaaid moeten worden, neem dan contact op met de schipper van de speltak.

Zoekt u een uniform?

U kunt bij de ScoutShop een nieuw uniform aanschaffen. Dit kan online: www.scoutshop.nl, of in de ScoutShop winkel. De dichtstbijzijnde is: ScoutShop Eindhoven, Cahorslaan 20, Achtse Barrier.
Voor de meest actuele informatie over openingstijden ect. kijk dan op de website van de ScoutShop’s in Nederland (https://sol.scouting.nl/frontend/sol/index.php?task=shm_shop)