Wie is het bestuur?

 

vraagteken.png

Groepsvoorzitter


We zijn nog op zoek naar een groepsvoorzitter die zich wil aansluiten bij deze gemotiveerde groep mensen om de Philipsgroep nog mooier te maken.Bas Sormani (groepspenningmeester)

Hey, ik ben Bas. Binnen het bestuur ben ik de penningmeester. Dat houdt in dat ik ervoor zorg dat er geld gaat naar de juiste mensen op het juiste moment. Daarbij zorg ik ook dat er maandelijks contributie wordt afgeschreven. Ook houd ik contact met de penningmeesters van de speltakken. Ik help ze waar nodig en controleer of alles goed verloopt. Ik ben makkelijk bereikbaar voor de groep, want ik ben elke zaterdag als zeeverkenners staf aanwezig op het schip.

Als penningmeester beslis ik niet alleen over de financiële zaken. Binnen het bestuur maken we de keuzes, en ik zorg dat ze uitgevoerd worden. Samen zorgen we ervoor dat de Philipsgroep financieel gezond blijft.

Daan van den Wildenberg (schipper Technische staf)

Ongeveer 13 jaar geleden werd ik lid van de Philipsgroep. Na een carrière als jeugdlid ben ik na de Loodsen eerst 2 jaar Technisch staf en Vaarstaf geweest. Toen ik benaderd was als Zeeverkenner staf ben ik deze uitdaging al 5 jaar met veel plezier aangegaan. Na het afronden van mijn studie Scheepsbouwkunde en Maritieme techniek in Rotterdam, ben ik nu werkzaam bij Biglift shipping. Mede door deze studiekeuze ben ik ongeveer 2 jaar geleden schipper geworden van de Technisch staf.

Deze speltak draagt zorg voor een goede technische staat van ons wachtschip de Veruna. De functie schipper Technisch staf heeft een advies rol in het stichtingsbestuur van de groep. In deze vergaderingen ben ik verantwoordelijk voor het technische aspect van de groep. Planningen maken voor o.a. werfbeurten en er met mijn team zorg voor dragen dat het schip over 5 jaar nog steeds vaart is onderdeel van mijn taak.

 foto bas.jpg
Bas Wilbers (Groepsbegeleider)

Ik ben Bas Wilbers. Al op mijn 7e ben ik begonnen als klein waterscoutje bij de druppels (voorloper van de huidige dolfijnen). En zo via alle speltakken door gegroeid naar staflid van de wilde vaart en later de zeeverkenners. Sinds 2018 ben ik gestopt als staflid en heb ik vooral mijn taken als technische en vaarstaf verder opgepakt. Sinds Seizoen 2020/2021 neem ik het stokje van Fadi over in de rol van groepsbegeleider in het bestuur.

Als groepsbegeleider zorg ik er vooral voor dat de verschillende stafteams als 1 groot team samen draaien om er voor te zorgen dat alle kinderen leuke opkomsten en kampen kunnen draaien. Het groepsproces is daarin een belangrijk punt. In het bestuur zorg ik ervoor dat de wensen van alle leden van de groep een stem hebben. Dit doe ik door middel van persoonlijk contact met de leden te kijken wat de wensen en het gevoel zijn van iedereen, met als belangrijkste deel de kinderen en hun stafleden.

Tevens ben ik vertrouwenspersoon van de Philipsgroep. Dit ben ik voor de ouders, kinderen en alle andere leden. Dus mochten er zaken zijn die je in vertrouwen wil delen, schroom dan niet en neem contact met me op. 

Edwin Vijn (Stichtingsvoorzitter)

Hallo allemaal, mijn naam is Edwin Vijn, sinds mei 2016 ben ik vol enthousiasme aangetreden als voorzitter van het stichtingsbestuur. Ik heb een flinke geschiedenis met de Dr. A.F. Philipsgroep. In 1983 ben ik gestart als jeugdlid, na verloop van tijd doorgestroomd richting de loodsen, de spelstaf van de zeeverkenners en geëindigd als schipper zeeverkenners. Bij dit alles mocht ik ook nog een bijdrage leveren aan de technische staf en als schipper aan de vaarstaf.

Momenteel is de cirkel rond. Dat betekent dat er twee van mijn drie kinderen als jeugdlid bij de groep zitten. Een bij de dolfijnen en een bij de zeeverkenners. Voor mij een mooie redenen om wat extra tijd in de groep te investeren zodat andere mensen kunnen genieten van hetgeen waarvan ik ook heb mogen genieten. Het doel van de stichting ter behartiging van de belangen van de Dr. Af. Philipsgroep is: de vereniging te ondersteunen en de continuïteit te waarborgen. Dit gebeurt door de materialen en de financiën op een verantwoorde wijze te beheren. Op deze manier zorg ik samen met de andere bestuursleden ervoor dat de leden nu en in de toekomst op een prettige, veilige en verantwoorde manier hun activiteiten op en om het water kunnen houden.

Wim van den Wildenberg (Groeps- en Stichtings-secretaris)

Van druppel (nu de dolfijnen) naar zeeverkenner van wilde vaart tot aan loods, ik ben het allemaal geweest. Inmiddels ben ik al geruime tijd actief in het bestuur van de groep. Als secretaris ben ik samen met de voorzitters verantwoordelijk voor de agenda's van vergaderingen, notuleer ik bij vergaderingen en houd ik de ledenadministratie bij. De secretaris zit dus zowel in het groepsbestuur (alle dagelijkse zaken van de groep) en het stichtingsbestuur (de lange termijn zaken voor de groep, hoe staan we er voor over 10 jaar). Naast secretaris ben ik ook nog de penningmeester bij de Technische staf en de webmaster van de groep.