Dolfijnen [7-10 jaar]

De jongste kinderen bij de Philipsgroep zijn de dolfijnen. De dolfijnen zijn met  maximaal 16  kinderen tussen de 7 en 10 jaar oud en worden begeleid door een stafteam. We zijn iedere zaterdag tussen 10 en 12 uur op en rond het water te vinden.
Omdat wij een waterscoutinggroep zijn, spelen wij op en rond het water en soms zelfs er in. Daarom moet je natuurlijk goed kunnen zwemmen en je zwemdiploma A  hebben.

De dolfijnen gaan vooral kanoën, maar ook zeilen en roeien. Maar wat dacht je van een ochtend spelletjes doen, knutselen of een echte boot schilderen? Elke week staat er wat anders op het programma.
Af en toe worden er spellen georganiseerd met leeftijdgenoten van andere scoutinggroepen, op het land en op het water.

Ieder jaar gaan de dolfijnen 3 of 4 keer op kamp. Het grootste kamp is natuurlijk het zomerkamp. Dan gaan we 6 dagen weg. Dan zoeken we wat groter vaarwater op. In de herfst een weekend wat dichter bij huis. In het voorjaar gaan we nog een nachtje op kamp. Alle dolfijnen mogen dan een ouder meenemen om te laten zien hoe we op kamp gaan. Een keer in de twee jaar is er een admiraliteitsweekend. Dan gaan we met een aantal waterscouting groepen een weekend op kamp. Het andere jaar organiseren we iets leuks met onze groep.