Zeeverkenners [10-15 jaar]

De zeeverkenners is een groep van ongeveer 30 jongens en meisjes tussen de 10 en 15 jaar. Deze worden begeleid door een aantal enthousiaste stafleden, die ook het programma bedenken. Iedere zaterdag tussen 12.00 en 16.00 uur draaien we opkomst. De meeste activiteiten worden per bak gedaan, een groepje van 4-6 personen. Iedere bak heeft ook een eigen vlet, waarmee gezeild, geroeid of gewrikt kan worden. Naast de normale zaterdagopkomsten gaan we ook een aantal keer per jaar op kamp.

Activiteiten
Op zaterdagmiddag gaan we zoveel mogelijk het water op. natuurlijk leer je bij ons zeilen en roeien, maar daarnaast doen we nog een hoop andere spellen. 
Dit kan bijvoorbeeld een smokkelspel zijn, een skippybal wedstrijd of een wedstrijd met puzzels. 
In het begin van het jaar gaan de vletten de kant op, waarna er een paar weken flink gewerkt moet worden om de vletten te onderhouden. iedere bak schuurt en schildert zijn vlet zelf. We proberen dit altijd zo snel mogelijk te doen om weer met een mooie vlet te kunnen gaan varen.

Bakken
Het woord "bak" is nu al een paar keer gebruikt, maar wat is dat nu precies. Een bak bestaat uit zo'n 4 tot 6 jongens en meisjes met verschillende leeftijden. Bij de zeeverkerkenners hebben we 5 bakken: de Albatrossen, de Arenden, de Bruinvissen, de Otters en de Pluvieren. De bootsman heeft de leiding over de bak, dit is meestal de oudste maar in ieder geval degene met de meeste kennis.  Deze heeft genoeg ervaring om de rest van zijn bak te leiden en iederen wat over zeilen, roeien of wrikken te leren. Bijna alle activiteiten doe je met je eigen bak. De meeste spellen tellen ook mee voor de bakscompetitie. In deze competitie strijden de bakken een heel jaar om een eervolle vermelding op onze bolder.

Kampen
Het hoogtepunt van het jaar is toch wel het zomerkamp, dan gaan we 10 dagen weg met ons wachtschip. We zoeken dan groter water op, waar beter gezeild kan worden.
Daarnaast gaan we ook ieder jaar in de herfstvakantie 4 dagen weg en in het voorjaar een weekend met de hele groep