De Dr. A.F. Philipsgroep is een waterscoutinggroep, opgericht in 1957 in Eindhoven. Onze groep bestaat uit ongeveer 100 leden, waarvan 60 jeugdleden. De Dr. A.F. Philipsgroep beschikt over een eigen wachtschip, de Veruna, dat fungeert als ons clubhuis. Met deze varende accommodatie bieden we de jeugd leerzame en leuke activiteiten op en rond het water. 

Het aanbieden van activiteiten doen we niet alleen op onze vaste stek in Eindhoven, maar ook op het ruimere sop in Nederland in bijvoorbeeld de Biesbosch, de Kagerplassen of Friesland. We gaan dan op een plek naar onze keuze voor anker en houden daar ons kamp. Voor het grootste deel van de tijd zijn we volledig zelfvoorzienend voor wat betreft stroom, drinkwater en sanitair. 

In de toekomst willen we als vereniging nog meer zelfvoorzienend worden en op duurzamere wijze. De Veruna hebben we de afgelopen jaren verbouwd en ingericht naar onze eigen wensen, ook de komende jaren willen we gebruik blijven maken van alle gemakken van ons huidige schip, en meer! Onze droom is om in 2035 het duurzaamste scoutingschip te zijn in Nederland.

Momenteel staan we al halverwege de realisatie van deze droom. In het verleden hebben we zelf, met hulp van enkele donaties, al veel tijd gestoken in het renoveren van ons wachtschip.
We hebben toentertijd het vlak (platte onderkant van het schip aan de binnenkant) geconserveerd en de hoofdmotor vervangen voor een zuinigere en betrouwbaardere motor.
Zonnepanelen zijn door ons ge├»nstalleerd om onze energiebehoefte aan te vullen op een verantwoorde manier. En we hebben een warmtepomp ge├»nstalleerd om op een effectievere en veiligere manier te verwarmen.

En we hebben nog meer ambities! We willen namelijk op korte termijn nog een aantal andere investeringen doen. Hoe eerder we deze uitvoeren, hoe langer we ervan kunnen
genieten! Als we deze investeringen in 2018 al uitvoeren, hebben we hier plezier van
gedurende minimaal de afschrijvingstermijn van de Veruna in 2035.

 

Download hier het gehele plan