Veruna

De Veruna is het wachtschip van de Dr. A.F. Philipsgroep. Dit schip is ons varend clubhuis, en wordt iedere week tijdens opkomsten gebruikt. Met dit schip gaan we ook op kampen, we varen dan het schip naar onze kamp lokatie.
Aan boord van de Veruna hebben we alles wat we nodig hebben. We kunnen er slapen, koken, eten en we hebben al ons materiaal hier aan boord opgeslagen.

hek

Stap mee aan boord en zie wat het schip allemaal te bieden heeft.

openendek

We staan hier op het dek, Hier openen we elke zaterdag en is dit naast een mooie plek om fijn te zitten ook de plaats waar we onze vletten op hijsen als we op kamp gaan.
Als we verder lopen naar de achterkant van het schip komen we in het kuipje, dit is een lager deel van het dek en het deel tussen de trap naar het ruim en de ruimte voor de staf.
Tijdens het varen is het de beste plek om lekker te zitten en te genieten van de omgeving.

Als we de trap af gaan komen we in het ruim, het ruim is een gezamelijke ruimte waar we bij slecht weer activiteiten kunnen doen en waar in het voorste deel geslapen kan worden.
In het dit deel van het ruim hebben we naast de tafels, ook aan de zijkanten ruimte voor opslag van de materialen. Hier vinden we onder andere de zwemvesten, riemen en de masten van de vletten.
In het voorste deel van het ruim zijn allemaal palen. Tussen deze palen zijn "bakshokken", dit zijn ruimtes waar spullen kunnen worden opgeslagen, en tijdens kampen worden hier stellingen, dit zijn een soort hangmatten, gehangen. Hier kunnen we dan in slapen. Ook is hier de noodtrap te zien, deze trap bied een tweede uitgang in geval van brand.

Als we verder lopen komen we in de natte cellen, oftewel de WC's

wc
Hier hebben we links de dames en rechts de heren Wc's. Deze zijn sinds dit jaar helemaal vernieuwd, en weer helemaal gemoderniseerd.
Als we dan nog een keer terug lopen door het ruim zien we voordat we de trap opgaan aan de linkerkant nog onze keuken, op een schip Kombuis genoemd.

ruim trapkombuis
Deze keuken is de ruimte waar we al onze maaltijden bereiden op kampen. Hiervoor hebben we grote pannen en een 3 tal gaspitten.

deur roef
We gaan nu door naar de ruimte voor de stafleden. dus weer de trap op, het kuipje door en dan komen we aan bij de deur naar de roef. Deze ruimte is voor de stafleden om programma's voor te bereiden en te kunnen overleggen.

roef
Eenmaal binnen zien we hier een paar banken om te zitten, en een deel van een oude sloep. Deze sloep doet dienst als bar en is het oude eerste vlaggenschip van de Philipsgroep. Hier zijn verder nog talloze herinneringen te vinden en kunnen stafleden hun eigen spullen kwijt.

bar endtrap roef brug
Ook is er in de roef een doorgang naar de brug, dit is het gedeelte waar we het schip kunnen sturen.

vanuit de brugbrug
Dit is de brug, het punt waar we het hele schip kunnen overzien. Hier varen we de Veruna. Tijdens het varen hebben staan we hier vaak met een aantal man om te sturen en te kunnen aanleggen bij bruggen en sluizen. Hier zien we naast de vaarstaf, soms ook kinderen die een stukje mogen varen op kampen.
Nu we de brug gehad hebben zijn we eigenlijk zo ongeveer overal geweest op het schip.

Het schip word dus voornamelijk gebruikt als clubhuis voor de Dr. A.F. Philipsgroep maar het schip kan ook worden gehuurd voor vergaderingen, evenementen of feesten. Voor meer informatie hierover kijk bijĀ verhuur.